2. 5. 2010

Křest aršíku Karel Hynek Mácha v Doksech







Březnová emise aršíku byla pokřtěna až 1. máje v Máchově kraji, v Památníku K. H. Máchy v Doksech.

Zhruba 60 hostů v čele se starostou Doks a s oběma autory aršíku - akad. malířem a grafikem Janem Kavanem a rytcem Vladimírem Fajtem - měla velmi hezkou kulturní vložku. Přišel totiž sám Karel Hynek Mácha v podání charismatickcý hherů Divadýlka na dlani. Budiž řečeno, že herecký výkon Máchy byl sympatický a přesvědčivý. Aršík se křtil symbolicky - byl zalit vodou z velkého džbánu z Máchova jezera. K dispozici byl vkusný pamětní list i denní razítko! Pravděpodobným autorem pamětního listu byl agilní Josef Fronc, který pomáhá podobné křty organizovat po celé republice. Obětavě se zúčastnil i předseda SČF Lumír Brendl. Proč obětavě? Protože bezprostředně předtím zdolal se svou sestrou Světlou Brendlovou pěšky výšlap na strmý Bezděz.
Je jen škoda, že organizace křtu trošičku zaskřípala na konci a hudební vystoupení žáků ZUŠ Doksy probíhalo až po ukončení křtu, kdy se účastníci vrhli jednak na razítkování suvenýrů a jednak k oběma autorům kvůli autogramům.
Několika fotografiemi se vracíme ke křtu. Aršík v podobě dortu s fototapetou aršíku byl velmi dobrý, množství občerstvení přes velkou účast hostů také "stačilo". Děkujeme všem organizátorům.
Text a foto z mobilního telefonu: B. J.

Další informace: