3. 8. 2014

Nové staré škodovky a logo filatelistické výstavy

Na reprodukci příležitostná dopisnice České pošty, s.p.
- v této fázi výroby zatím ještě bez hologramu
V hlavní roli Václav Zapadlík. Malíř Václav Zapadlík je bez nadsázky legendou mezi fandy krásných vozů. Z „montážní linky“ jeho skicáku jich sjelo tisíce a některé po dlouhých desetiletích vůbec poprvé, protože jeho specialitou jsou především vizuální i fyzické rekonstrukce historických automobilů, od kterých neexistuje žádná nebo jen útržkovitá dokumentace.
Na veletrhu Sběratel představí Česká pošta v premiéře dva vozy ze série Česká auta – Škodu Superb a Škodu Popular Monte Carlo. Ta se také letos stala ústředním motivem reklamní kampaně veletrhu Sběratel. Do prodeje se dostanou nejen nové známky v podobě známkového sešitku, ale také pohlednice s motivem obou automobilů pro vytvoření cartes maximum (pohlednice a známka se shodným motivem a příležitostným razítkem vázaným k jejich uvedení nebo vzniku).
Premiéru bude mít také logo mezinárodní filatelistické výstavy Praga Piccola, která bude od letošního roku veletrh Sběratel provázet a jehož autorem je právě Václav Zapadlík. Česká pošta vydá společně s veletrhem Sběratel k této příležitosti také příležitostnou dopisnici.
Po slavnostním uvedení přislíbil Václav Zapadlík krátkou autogramiádu.
Kdy: 14:30 hod., pátek 5. 9. 2014
Kde: foyer u výstavy Praga Piccola
Nové poštovní známky s motivy vozů Škoda Superb a Škoda Popular Monte Carlo a příležitostnou dopisnici s logem mezinárodní filatelistické výstavy Praga Piccola bude možné zakoupit na stánku České pošty, pohlednice pro cartes maximum na stánku Sběratele.
Další info: http://www.sberatel.info/cs