30. 10. 2014

Co můžete vidět na chystané 51. výstavce? (3.)

VYDÁNÍ PŘÍLEŽITOSTNÉ ZNÁMKY VÝROČÍ 17. LISTOPADU 

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky vydá dne 5. listopadu 2014 příležitostnou poštovní známku Výročí 17. listopadu s nominální hodnotou 13 Kč. Na známce jsou použity symboly státnosti – trikolora a státní znak (stylizace je inspirována gotickým parléřovským znakem). K daným událostem odkazují letopočty a text „nezapomínáme“.  
Autorem výtvarného návrhu emise je akademický malíř a grafik Jan Kavan, autorem rytiny obálky prvního dne je grafik a rytec Václav Fajt.
Známku o rozměrech obrazové části 23 x 30 mm vytiskla Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s. plnobarevným ofsetem v tiskových listech po 50 kusech.
Ke známce je vydána obálka prvního dne vydání a příležitostné razítko. Na obálce jsou vyobrazeni policisté se štíty a růže, obraz sice odkazuje k událostem na Národní třídě, ale v symbolické rovině konfrontuje násilí a lásku. Obálka je tištěna ocelotiskem z plochy v barvě modrošedé. Na razítku jsou kusy ostnatého drátu znázorňující nesvobodu a revoltu proti ní a text: Praha, 5. 11. 2014. 
Známka má katalogové číslo od 827 a platnost od 5. listopadu 2014 do odvolání.