2. 4. 2018

Známková tvorba zve na hlavní poštu 4. dubna: 100. jubilejní výstavka (vernisáž) Známkové tvorby

Srdečně Vás zveme na jubilejní 100. výstavku Známkové tvorby České pošty, s.p., která bude pořádána tradičně v den vydání nových poštovních známek, ve středu 4. dubna 2018 – v prostorách bývalé prodejny filatelie v prvním patře budovy Hlavní pošty Praha 1, Jindřišská 14 (ochoz nad dvoranou). Budete mít výjimečnou možnost si zde prohlédnout výtvarné návrhy, podklady pro tisk a imprimatur vydaných poštovních známek, FDC, razítek na FDC, které vycházejí 4. 4. 2018.
U přepážek č. 29/30 si můžete od 08:00 do 18:00 hod. zakoupit materiál pro následnou autogramiádu.
--
Program:
13:00 hod. otevření výstavky pro veřejnost
15:00 hod. zahájení akce
15:05 hod. zahájení s autory – představení nových známek a celin
- Příležitostná známka „Český design: Jan Kaplický“, nominální hodnota E (35,- Kč), autor Alan Záruba, rytec Martin Srb.
- Příležitostná známka „Osobnosti: Eduard Štorch“, nominální hodnota 19,- Kč, autor Zdeněk Daněk.
- Mimořádné vydání Známkové tvorby – „100. výstavka“ TL výplatní známky s kupony pro přítisky „Pošta na křídlech“, autoři přítisků na kuponech: Karel Dvořák, Václav Fajt, Bedřich Housa, Zdeněk Netopil, Miloš Ondráček, Petr Ptáček, Martin Srb, Vladimír Suchánek, Bohumil Šneider, Jaroslav Tvrdoň.
16:30 hod. ukončení akce
--
Účast přislíbil: Alan Záruba, Martin Srb i Zdeněk Daněk. Hosté: Tradičními hosty budou zástupci Poštovní tiskárny cenin Praha, a.s.
--
Prosíme, pro následnou autogramiádu si nachystejte pouze materiály, které byly v den výstavky vydány a přizpůsobte jejich počet tak, aby se dostalo na všechny, tzn. na osobu maximálně 10 ks k podpisu od jednoho autora!
--
Marie Chábová
vedoucí oddělení v provozu
Prodejna známkové tvorby
Jindřišská 14, Praha 1