21. 10. 2018

Druhý typ aršíku Řády a medaile: Sběratelský set s aršíkem, který má oficiální násek uprostřed

Jak jsme avizovali, připravila Česká pošta sběratelům, ale i širší veřejnosti, druhou variantu aršíku Řády a medaile ČR, které jsou v pozměněné úpravě s velice jemným, tzv. "žiletkovým" násekem uprostřed (kliknutím na část reprodukce si ji zvětšíte). Oddělením obou polovin aršíku vzniknou oficiální separátní části "Řády" a "Medaile". Takto budou také oba typy aršíků katalogizovány. Oficiálně tím vznikl 1 aršík bez náseku a 2 menší oddělitelné prostřednictvím náseku, ale též jako jeden celek. V poštovním provozu lze uplatnit všechny varianty. Tento aršík je uložen ve velkoplošné hawidce a vlepen do desek (podobných setu Státní symboly). Tentokrát jsou ale desky několikrát složeny do sebe a tak mnohem obrazově rozsáhlejší i s bohatě popisnými texty. Profesionálně jsou vyfoceny všechny varianty obou řádů a obou medailí ČR. Na dalších spodních reprodukcích vidíte násek z druhé strany aršíku (aršíků).
Další ukázky Vám dají částečnou představu o vnitřním obsahu. 
Emise byla nabídnuta prostřednictvím Postfily novinkářům, velkoodběratelům a veřejnosti (ve Službách filatelistům Karlovy Vary). Po linii Prodejny známkové tvorby bylo totéž nabídnuto pravidelným odběratelům a abonentům Prodejny ZT. Na Hlavní poště v Jindřišské ulici 14 v Praze si také můžete komplet od středy 24. 10. 2018 zakoupit a odpoledne nechat podepsat výtvarníkem Filipem Heydukem, který se zúčastní 107. výstavky Známkové tvorby. Bližší podrobnosti zde: http://expo-net.blogspot.com/2018/10/pozvanka-na-rozsahlou-107-vystavku.html
Sběratelský set lze pořídit za 163 Kč včetně DPH. Toto vydání není automaticky v nabídce známek pro novinkáře SČF a může být k dispozici jen u těch, kteří dodatečnou nabídku České pošty přijali. Komplet má omezený náklad a bude volně v prodeji jen do vyprodání zásob.
B. J.