3. 1. 2014

Vydařený vstup do nového roku 2014

Vážení přátelé, včerejším klubovým odpolednem s přednáškou Ing. Ladislava Helcla vstoupil náš klub aktivně do nového roku 2014. Přednášku zahájil za omluveného předsedu klubu Ing. Ivana Leiše člen výboru, organizátor odborné činnosti Ing. Ladislav Čechák. Krátkým vstupem pak pozdravil přítomné p. Jiří Neumann za organizátory připravované filatelistické výstavy Plzeň 2015, která bude uspořádána u příležitosti širšího projektu "Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015" a může být vítanou příležitostí nejen pro nové vystavovatele.
Přednáška Ing. Ladislava Helcla "Předznámkové dopisy okresu Litoměřice", která přilákala 20 posluchačů, byla doprovázena promítáním ukázek z exponátu přednášejícího na plazmovou obrazovku a účastníci si mohli rovněž prohlédnout celý exponát, který současně koloval mezi posluchači v sále. Zásadní informaci o přednášce a zejména pak rozsáhlou fotogalerii najdete již nyní na našich internetových stránkách http://www.kf0015.cz/?p=10396  Za fotoreportáž z klubové schůzky a poskytnutí fotografií děkujeme Ing. Tomášovi Chudobovi.
V průběhu klubových odpolední samozřejmě řešíme i organizační věci - nejinak tomu bylo i včera. Jednatel Ing. Pravoslav Kukačka vyřizoval přijetí, resp. přestupy členů Svazu českých filatelistů ze dvou zrušených pražských klubů, pokladník p. Jiří Maier byl k dispozici pro inkasa členských příspěvků a správce novinkové služby p. Jan Všetečka vydával připravené novinky, mezi kterými byly zejména tiskové listy tzv. vlastních známek Czech Tennis, a ochotně seznamoval stávající i nové členy klubu s dalšími možnostmi získání filatelistického materiálu. 
Na našich internetových stránkách, které spravuje Ing. Jiří Marko, bychom vás také rádi upozornili na pravé menu, kde najdete aktuální příspěvky k novému roku 2014. Vedle závažné poštovně-historické připomínky "Úvodník roku 2014" od předsedy klubu Ing. Ivana Leiše na adrese http://www.kf0015.cz/?page_id=8806 jsou to pak přehledy "Výběr kulatých výročí roku 2014" a "Očekávané události roku 2014", jejichž obsah sestavil Ing. Jiří Marko. 
V novém roce 2014 vám přejeme jen příjemné dny a hodně krásných filatelistických zážitků.
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha vás zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel a správce klubové e-mailové schránky kf0015@centrum.cz