6. 4. 2008

Známkový sešitek ČTÚ - Automatizovaný systém monitorování kmitočtového spektra


Český telekomunikační úřad (národní regulátor poštovních služeb) vydal 6. dubna 2008 známkový sešitek číslo 05/2008 s názvem "ČESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD / ASMKS".

Známkový sešitek má formát 150 x 105 mm (pro obálku A6 na šířku). Známkové sešitky jsou provedeny tzv. digitálním tiskem na bílém matovém kartonu. První strana a čtvrtá strana je čtyřbarevná (CMYK) a volně zpracována podle schváleného vizuálního stylu Českého telekomunuikačního úřadu – barevné giloše se symbolikou ASMKS (Automatizovaný systém monitorování kmitočtového spektra) a loga všech zúčastněných firem. Na 2. straně (ČB s podtiskem telekomunikačního vozu MOMS-P sloužícího k mobilnímu monitorování kmitočtového spektra) je popis o co jde v projektu ASMKS. Na straně 3. (ČB) je copyright vydavatele s číslem sešitku (05/2008). Text je: "Známkový sešitek 05/2008 vydal © Český telekomunikační úřad, Praha 2008".

Sešitky mají nízký garantovaný celkový náklad 1000 ks. Tentokráte nebyla použita varianta s vylepením TL pro přítisky. V jediné variantě je ve všech 1000 ks vylepena desetipáska (2x5) známky hodnoty 2,50 Kč (Pof. č. 0537 – Krása květů – Kokarda). Všechny desetipásky jsou přilepeny za archový okraj. Známky vylepené v sešitku tedy mají i služební údaje na okrajích a barevné soutiskové značky.

http://www.japhila.cz/exponet/pictures/ctu/ZS_CTU05_tit.jpg

http://www.japhila.cz/exponet/pictures/ctu/ZS_CTU05_2str.jpg

Autorem grafického návrhu ZŠ je Břetislav Janík, firemní vizualizace (giloše) ČTÚ. Český telekomunikační úřad vydal tyto známkové sešitky výhradně pro mezinárodní a tuzemské reprezentační účely a známkové sešitky nejsou v prodeji.

Známkové sešitky byly vyrobeny především pro celostátní Konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), konanou 7.-8. dubna 2008, v Hradci Králové.


Exponet forum a Japhila se na pár dní ze stejného důvodu (účast na Konferenci ISSS) odmlčí.

Břetislav Janík