5. 5. 2014

Přivítání nové známky: Ruční papír z Velkých Losin

Společnost sběratelů celin s neoficiálním přítisk SČF a vedení Ruční papírny Velké Losiny a.s. si Vás dovolují pozvat na slavnostní Křest známky  Ruční papírna ve Velkých Losinách z emise Technické památky.
Akce se u skuteční v prostorách papírny v pátek 30. května 2014 ve 12,00 hodin.
Podrobný program celého odpoledne po křtu se teprve upřesňuje, rozhodně se však uskuteční prohlídka muzea a provozních prostor papírny. Uvažuje se i o návštěvě zámku příp. i historického dřevěného kostelíka v obci Žárová nebo Maršíkov.
Jako doplňující součást akce se připravuje na sobotu 31. května 2014 dopoledne exkurze do nedaleké přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně, kam je možný přístup pouze po předchozí objednávce. Pro účast na této doplňující akci je samozřejmě nutné pro účastníky ze vzdálenějších míst ve Velkých Losinách přespat. Nocleh bude zajištěn v penzionu ve Velkých Losinách – cena se snídaní 500,- Kč /osoba.
Nocleh a účast na exkurzi do elektrárny je nutno předem objednat nejpozději do 22.května 2014 přednostně na mailové adrese pana provozního ředitele: foucek.petr@rpvl.cz
Pro zájemce, kteří nemají přístup na internet je možno využít mobilní telefon na č. 733 117 941. Mobilní telefon využívejte prosím pouze v pracovních dnech mezi 9,00 – 15,00 hodin. 
Z filatelistických materiálů se připravuje vydání dopisnice s přítiskem, Pamětního listu a pošta Velké Losiny bude od data křtu používat příležitostnou R nálepku.
Za pořadatele akce: Karel Macháček – předseda SSCNP