13. 9. 2020

Sběratel 2020 skončil, čekáme na Sběratele 2021

 
Sběratel - titulní strana výstavního katalogu. Sběratel, 1. veletrh a výstava v Evropě po koronavirové pandémii skončil. Jaký byl? Byl velký, návštěvníků i vystavovatelů nebylo nejvíce, ale tzv. "medium" se sešlo a sjelo. Hlavními magnety byla filatelie a numismatika, dále mineralogie a vinyl veletrh.
Sice nedávno vznikla tradice nulových euro bankovek, ale v Praze již zdomácněla. Vidíte titulní stranu obalu, který ukrývá euro bankovku k akčnímu seriálu vynikající španělské filmové vlny Money Heist, v češtině Papírový dům. Mnoho fanoušků již vidělo tento napínavý inteligentní seriál odehrávající se ve španělské královské mincovně, kde se tisknou euro bankovky. Velmi chytré přepadení si jáž vyžádalo 4 sériálové řady a nyní se natáčí pátá řada. Všichni aktéři se skrývají za maskou španělského malíře a surealistického bonvivána Salvadora Dalího.
Na reprodukci ústřední postava seriálu "profesor", který všechny akce řídí zvenčí. A dostal se společně se serálem i na nulové eurobankovky, které byly na Sběrateli k dostání.
B. J.