15. 8. 2007

Je Benešův web perfin.com "hacknutej"?



Tam, kde běžně nacházíme perfinářskou stránku z Česka - totiž na doméně http://www.perfin.com/ je nyní nějaké hráčské sci-fi doupě. Perfinářská stránka, která je řádně registrovaná na "Registrant: PhMr. Vladislav Beneš (PERFIN-COM-DOM), Vysoké Mýto, CZ. Domain Name: PERFIN.COM Status: PROTECTED" vykazuje všechny znaky útoku hackerů.
Soudím tak podle toho, že všechny poplatky jsou dle registrace řádně zaplaceny a expirují až v červnu příštího roku (2008).
Odpověď je však velmi jednoduchá: obyčejný překlep v množném čísle angličtiny udělá z perfin (jednotného čísla) perfins (množné číslo) a již můžete být úplně, ale úplně jinde: http://www.perfins.com/
Popravdě řečeno - docela se mi ulevilo, byl by to již druhý známý případ heknutého webu o české filatelii. Před lety se to stalo stránkám Svazu českých filatelistů (dodnes jsou na Japhile doklady - článeček a reprodukce).
Naštěstí perfinářské stránky fungují a jsou Vám k dispozici. Pro jistotu ještě jednou správná adresa >>>>> http://www.perfin.com/
Břetislav Janík