14. 8. 2007

Soutěž FIP 1999 - kdo zůstal po letech? (II.)


Dále šlo o tzv. "Nejlepších 5 % FIP stran 1999" - ve skutečnosti 5 internetových stran, kteří se umístili na společném 2. místě:
"Skauti na známkách, mezinárodní společnost", USA. K této stránce přináležela věcná odměna >>>>>
http://www.sossi.org/index.shtml Tato stránka patří stále k velmi navštěvovaným.
"Domovská stránka Toke Norbyho", Dánsko. K této stránce přináležela věcná odměna >>>>>
http://www.norbyhus.dk/ Ostřílený internetový poštovní historik Toke Norby patří k doyenům světové internetové filatelie. Stránku spravuje od 1. srpna 1995. Stránka má velkou návštěvnost, výtěžnost a pro poštovní historii severských zemí je jakýmsi prazdrojem informací.
"BNAPS", Kanada. Původní link nefunguje a pod touto značkou a státem jsme nalezli "Filatelistickou společnost Britské severní Ameriky" (British North America Philatelic Society) >>>>> http://www.bnaps.org/ Doufejme tedy, že zásluhy nepřipisujeme neprávem jinému subjektu.
"Erik Jackson - fiskální známky", USA >>>>> http://www.ericjackson.com/ Webová stránka sama sebe deklaruje jako "1" mezi fiskálními zdroji.
Závěrem této pětky skutečná lahůdka: "Muzeum esejí a proofs známek Spojených států", USA >>>>> http://www.essayproof.net/museum/index.html I když i zde o přelinkování původní adresy, zde máme jistotu, že jde o původní vítěznou společnost. Velmi profesionálně graficky zpracovaná webová stránka.
B. J.