14. 8. 2007

Soutěž FIP 1999 - kdo zůstal po letech? (III.)


V tzv. soutěži FIP o nejlepší internetovou stránku za rok 1999 pokračujeme oceněním tzv. "3 hvězdičková FIP strana 1999". Ve skutečnosti bylo oceněno 17 internetových stran, kteří se umístili na společném 3. místě. Zde jsou řazeny podle výsledného protokolu v anglické abecedě.
"Ask Phil", USA >>>>> http://www.askphil.org/ Webové stránky Sběratelského klubu z Chicaga jsou především návodnými - jak začít a jak sbírat známky.
"BNAPS Stamps4Kids", Kanada. "Filatelistická společnost Britské severní Ameriky" (British North America Philatelic Society) změnila i svou adresu stránky pro děti. Bylo využito anglické sms přesmyčky Stamps4Kids = Známky pro (anglicky slangově "for" = z číslovky 4) děti >>>>> http://www.bnaps.org/stamps4kids/
"Čínská filatelistická informační síť", Čína - myšlen je internetový on line zdroj >>>>> http://www.cpi.com.cn/ Funguje, nefunguje? Asi jak kdy?
"Čínská on line filatelie", Čína >>>>> http://www.philatelist.net/ Věříme, že stránky jsou věnovány filatelii, nicméně moc si nepočteme :)
"Hallvard Slettebo's Scouts on Stamps", Norsko >>>>> http://home.sol.no/~hallvard/hs/ Bohužel s norskými skauty na známkách se také nechytáme.
"Le 2.20F Liberte de Gandon" (Známka 2,20 franku Svoboda od Pierra Gandona) >>>>> http://perso.orange.fr/chbarret/ Stránka je studií na rytecké i poštovněhisorické aspekty vybrané emise.
Pokračování "3 hvězdičkových FIP stran 1999".
B. J.