18. 11. 2007

Den české filatelie


Česká pošta a Poštovní muzeum ve spolupráci se Svazem českých filatelistů a časopisem Filatelie — zakládá novou tradici: Den české filatelie, který v letošním roce připadne na středu 12. prosince a proběhne v Poštovním muzeu v Praze. Pro jeho účastníky je nachystán bohatý program:
- v 10 a v 15 hodin - Prohlídka Poštovního muzea s průvodcem a výkladem, komentovaná prohlídka exponátů Poštovního muzea,
- v 11 hodin - Padělky známek a celin ČR ke škodě pošty,
- ve 14 hodin - Vzácné známky ČSR I. přednášky,
- v 15 hodin - Chystaná publikace o historii PM,
- v 16 hodin - Historické filatelistické časopisy v PM.

Poštovní muzeum na Den české filatelie pozvalo zejména členy SČF. Pozvánka pro členy SČF platí jako vstupenka pro jednu osobu (u vchodu z ní bude odstřižen pravý dolní roh). Pokud se letos do muzea na Den české filatelie nevypravíte, pozvánku si dobře uschovejte! Nakladatelství Pofis se ji totiž rozhodlo zařadit do svého katalogu ČR, a to v rámci nové kapitolky Pozvánky Poštovního muzea, pod pořadovým číslem PPM 1. Pozvánek je z pochopitelných důvodů vydán jen omezený počet (jedna na člena a nebudou v prodeji). Distribuci vstupenek provádíme pouze pro KF ve vzdálených krajích. Pražské a středočeské KF si musí vyzvednout vstupenky v sekretariátu SČF Holečkova 10, Smíchov (autobus č. 176 z Karlova náměstí nebo od Švandova divadla). Na vstupenku mají nárok pouze ti členové SČF, kteří zaplatili členské příspěvky na rok 2007. Ještě mají možnost je uhradit zpětně, ale pouze do 30. listopadu 2007.

Akce je výsledkem dlouholeté oboustranně prospěšné spolupráce Svazu českých filatelistů s Poštovním muzeem a navazuje na oslavy 120. výročí Klubu českých filatelistů v Praze.

Mgr. Jaroslav Maleček
tajemník SČF