4. 11. 2007

Výstavě Sport-O-Net 2007 na cestu

Společnost pro olympijskou a sportovní filatelii OLYMPSPORT je součástí Svazu českých filatelistů. Spolupracuje s iniciátory virtuální mezinárodní nesoutěžní filatelistické výstavy EXPONET. Vypracovala experimentální soutěžní podmínky a jako první na světě vyhlásila mezinárodní soutěžní filatelistickou výstavu SPORT-O-NET 2007 pro sportovní tematické exponáty.

Je to záslužný experiment. Koná se před světovou filatelistickou výstavou PRAGA 2008. To je výstava specializovaná pouze na čtyři výstavní soutěžní třídy FIP. Třída tematické filatelie mezi nimi není. Přesto sportovní a olympijská tematika bude s pražskou výstavou alespoň ve virtuální podobě spjata.

Exponáty bude hodnotit 5ti členná jury, v niž budou působit i dva mezinárodní jurymani s akreditací FIP pro tematickou filatelii: Eliseo Rubén Otero z Argentiny a Roman Babut z Polska. Hodnocení exponátů z různých zemí světa, vystavených na Internetu, nebude snadné. Navíc musí být maximálně odpovědné. Věřím, že se na mezinárodní jury tohoto nelehkého úkolu zhostí se ctí a autoři sportovních exponátů budou ve svém tvůrčím snažení povzbuzení.

Protože se jedná o vůbec první mezinárodní experiment, pevně věřím, že se jak organizátoři, tak zejména jurymani o své poznatky a zkušenosti podělí na stránkách čtvrtletníku FIP FLASH.

Mezinárodní soutěžní filatelistická výstava SPORT-O-NET 2007 otevírá nové obzory. Přeji pořadatelům, vystavovatelům i hodnotitelům hodně zdaru!


Lumír Brendl
předseda SČF


Katalog výstavy >>>>> http://www.japhila.cz/sportonet/pictures/katalogvystavy.pdf